Onlangs is de expositie ‘Rien Poortvliet en het boerenleven’ geopend in het Boerderijmuseum in Oldebroek. In het Boerderijmuseum krijgen de bezoekers een goed beeld van het boerenleven, zoals dat vroeger was. Wat lenen zich daarvoor nu beter dan de bekende Rien Poortvliet tekeningen? Hij wist het leven en werken op de boerderij prachtig vorm te geven.

Naast deze prachtige expositie is het museum een beleving op zich. Nog niet zo heel lang geleden woonde in de boerderij uit het jaar 1753 een gezin met kinderen. In de mooie kamer met antieke tegeltjes lieten zij hun spulletjes achter. Het lijkt alsof ze net zijn vertrokken. De foto’s van de grootouders hangen nog aan de muur. De bedstee is opgemaakt.

De bezoekers krijgen een goed beeld hoe het boerengezin hier leefde en werkte. In de kleine kelder staan de weckflessen met groenten en vruchten uit de tuin. Buiten staat onder een kapschuur het materiaal waar de boer mee werkte om zijn land te bewerken. Kinderen spelen nu in de hooiberg en de boerenkarren op het erf worden af en toe nog gebruikt.

Kortom, een echte aanrader!

Meer informatie over het museum vindt u hier.

De expositie van Rien Poortvliet is te zien tot 2020.

Tags: