Project Description

Janneke Brinkman

Orange licensing

Janneke Brinkman-Salentijn is botanisch kunstenaar en één van de bekendste illustratoren in Nederland. Met haar fijnzinnige gevoel voor kleur en compositie schildert ze al 25 jaar vol passie de uitbundige kleuren- en vormenpracht van bloemen en planten en maakt ze de mooiste natuurgetrouwe en verfijnde aquarellen.

Van huis uit is Janneke biologe. In haar werk probeert ze het bijzondere en wetenschappelijke van de biologie te combineren met het ambacht en de esthetiek van de schilderkunst. “De heldere, briljante kleuren van aquarelverf lenen zich uitstekend voor het weergeven van het frisse, tere en transparante van bloemen. En dat maakt het vastleggen van de rijkgeschakeerde bloemen- en plantenwereld op maagdelijk papier tot een fantastisch festijn”, aldus Janneke.

Janneke schildert met de seizoenen mee. Elke maand maakt zij een aquarel die bij het betreffende jaargetijde hoort. Zo bevat haar oeuvre, na 25 jaar vakmanschap, een gevarieerd scala aan bloemen, planten en vruchten, af en toe aangevuld met vogeltjes, vlinders en andere insecten.

Janneke is bekend van haar maandelijkse column die ze jarenlang schreef en illustreerde voor de MARGRIET, één van de meest gelezen tijdschriften van Nederland. Sinds eind 2016 heeft ze een tweewekelijkse column in Max Magazine (de gids van Omroep Max)

Haar prachtige bloemenaquarellen zijn al 25 jaar terug te vinden op agenda’s, kalenders, stationery, serviesgoed, bad- en bedtextiel, puzzels, postzegels en talloze andere artikelen.

Klik hier om onze brochure van Janneke in te kijken. Meer informatie vind je op de website jannekebrinkmansalentijn.nl.

Alle producten van Janneke Brinkman zijn beschikbaar op de webshop.

Volg Janneke ook op Facebook en Instagram.

Janneke Brinkman portfolio