Project Description

Michelle Dujardin

Orange licensing

Michelle Dujardin werkt als zelfstandig illustrator. Na haar studie psychologie in Leiden besloot zij haar oude liefde voor tekenen en schilderen weer op te pakken. Ze zocht naar een nieuwe manier om haar interesse voor kunst en voor de menselijke geest te combineren en ging op zoek naar kennis over de psychologische kant van creativiteit en kunst.

Michelle kwam o.a. in aanraking met de ‘boeddhistische psychologie’ waar zij antwoorden vond die buiten het Westerse wetenschappelijke kader vielen waarin zij was opgeleid. Daarnaast maakte zij onder meer kennis met de spirituele benadering van tekenen van Frederick Franck.

Toen zij deze ging toepassen viel alles als een puzzel in elkaar en bleek het precies te zijn waar zij altijd naar had gezocht. Haar passie voor Zen tekenen was geboren!

Het leidde tot een spontane en minimalistische stijl van tekenen die uiteindelijk de basis werd voor haar huidige artwork. Haar transparante en elegante illustraties hebben ondertussen hun weg gevonden naar natuurliefhebbers over de gehele wereld.

Meer info over Michelle vind je op de website van Michelle Dujardin. Volg Michelle ook op Facebook en Instagram of schrijf je hier in voor haar nieuwsbrief.

Michelle Dujardin portfolio