Project Description

Francien van Westering

Orange licensing

Francien kan met recht dé kattentekenares van Nederland genoemd worden. Met haar ragfijne kleurpotloodtechniek weet ze niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van de katten die ze tekent trefzeker over te brengen.

Francien groeide op in een artistieke familie. Als kind deed ze niets liever dan tekenen, en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. “Tekenen is voor mij even belangrijk als eten en drinken, het is mijn leven”, aldus Francien.

Na het eindexamen aan de Rietveldacademie werkte Francien van Westering voornamelijk als freelance illustrator. Voor het Nederlandse vrouwenblad Margriet scheef en tekende ze bijna 15 jaar lang elke week een column over de belevenissen met haar katten. Tegenwoordig tekent Francien nog steeds met regelmaat voor verschillende bladen, waaronder het Deense familieweekblad ‘Hjemmet’. Ook heeft ze vele boeken geschreven over het gedrag van katten.

Haar tekeningen zijn razend populair en worden al jaren gebruikt voor een grote diversiteit aan producten: agenda’s, kalenders, kaarten, vele hobbyproducten, borduurpakketten, puzzels etc. Franciens Kattenagenda staat na 25 jaar nog steeds in de top drie van bestverkochte agenda’s.

Alle producten van Francien van Westering zijn verkrijgbaar in de Franciens Katten webshop.

Meer informatie over Francien van Westering lees je op haar website francienvanwestering.nl.

Francien kun je volgen via haar tweemaandelijkse nieuwsbrief en is ook actief op Facebook en Instagram.

Francien van Westering - kattenagenda - Orange Licensing
Francien van Westering - postzegels - post nl - Orange Licensing

Portfolio Francien van Westering